/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Viza lui Vladimir Plahotniuc pentru călătorii în SUA a expirat

16 decembrie 2019, ora 10:14

Viza pentru călătorii temporare în Statele Unite ale Americii, pe care a folosit-o în ultimii ani fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a expirat pe 14 decembrie.

Potrivit bazei de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, la care face referire realitatea.md, Vladimir Plahotniuc s-a aflat ultima dată în SUA în perioada 15-17 iunie, la scurt timp după ce a fugit din R. Moldova, după căderea Guvernului democrat.

Acesta a intrat și s-a aflat pe teritoriul SUA în baza unei vize de tip B1, pentru călătorii temporare, eliberată celor care doresc intrarea în Statele Unite în scopuri de afaceri.

Aceeași bază de date arată că, în perioada 2015-2019, Vladimir Plahotniuc a avut 16 vizite în SUA, cu o durată între una și cinci zile. Cea mai scurtă vizită a avut loc pe 11 aprilie 2015, când Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA și a plecat în aceeași zi. Cele mai lungi vizite au fost de cinci zile, în perioadele 10-15 iulie 2017 și 2-7 mai 2019.

Potrivit ultimelor informații, Plahotniuc a fost văzut acum o lună în Miami Beach, din peninsula Florida, în sudul Statelor Unite. Acesta ar putea folosi actele emise pentru cea de-a doua identitate, pe numele Vladislav Novak, despre care s-a aflat recent.

Amintim că Centrul Național Anticorupție a sesizat pe 10 decembrie Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională și ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din R. Moldova despre faptul că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, pe numele Vladislav Novak.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram