/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Dodon spune că Aeroportul Mărculești va fi modernizat din banii statului: „Din iunie, vor fi deschise zboruri pentru pasageri”

missing
17 decembrie 2019, ora 23:50

Guvernul planifică să investească bani în renovarea Aeroportului Mărculești, iar lucrările de reparație ar putea începe foarte curând. Președintele Igor Dodon afirmă că, în vara anului viitor, ar putea deja să fie lansate zboruri internaționale de pasageri pe acest aeroport.

„Sperăm că în lunile mai-iunie la Mărculești am putea deja să deschidem zboruri internaționale pentru pasageri și mărfuri. Va fi un aeroport de stat. Vom deschide acest aeroport fără investiții private”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Șeful statului a adăugat că mizează pe investiții private pentru dezvoltarea aeroportului din Bălți și deschiderea unui aeroport în sudul republicii.

„Acolo vom căuta investiții private. Lucrul acesta este foarte real”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate s-a vorbit despre deschiderea unor aeroporturi noi în sudul și nordul republicii. Igor Dodon a vorbit despre lansarea unor concursuri internaționale pentru atragerea unor investitori. Experții economici cred că se pregătește terenul pentru investiții din Federația Rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram