/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

/VIDEO/ Din ce bani „călătorește” Ceban? Edilul evită să vorbească cât cheltuie pentru vizitele de lucru

missing
17 decembrie 2019, ora 07:19

Mai mult pe drumuri în țări străine, decât pe străzile din capitală. Aflat de o lună în funcție, Ion Ceban a avut deja cinci vizite, în calitate de primar general, iar sâmbăta ce vine va merge, din nou, în Federația Rusă. Edilul își argumentează călătoriile prin faptul că aduce investiții, însă evită să vorbească cât cheltuie pentru vizitele în străinătate, în care merge, de regulă, însoțit.

Ion Ceban, primarul mun. Chișinău: „O să facem un raport economico-financiar. Dacă vreți o să solicit să fie făcută publică această informație”.

Întrebat dacă vizitele sale au fost efectuate din bani publici, Ion Ceban a menționat că doar o parte din ele, evitând, însă, să concretizeze cât anume a cheltuit municipalitatea.

Ion Ceban, primarul mun. Chișinău: „Sunt și bani publici, sunt care nu. La Kiev am plecat printr-o organizație. La Moscova prima dată, pentru că nu erau alte posibilități, am plecat din bani proprii. În Turcia am plătit doar biletele, totul ne-a fost asigurat la nivel local. La București același lucru”.

Cât despre efectul acestor vizite, edilul s-a lăudat cu faptul că doar de la București a venit cu peste 80 milioane de lei.

Ion Ceban, primarul mun. Chișinău: „Cred că contează și dacă vin unii experți de la Moscova să ne ajute și unele detalii pe care nu vreau să le fac publice acum. Plus înțelegeri pe care le avem și cu partea turcă. Cu toți unde am fost o să fie rezultate, credeți-mă”.

Imediat după ce a fost învestit în funcție, Ion Ceban a efectuat prima sa vizită oficială la Moscova. Edilul a avut întrevederi cu omologul său de la Moscova și vicepremierul Dmitri Kozak.

Următoarea vizită a fost în Ucraina, apoi București, după care Turcia. În weekend a mers, din nou, la București, pentru o gală a oamenilor de afaceri.

Edilul a fost împreună cu soția, consiliera pe comunicare, dar și familia pretorului de Buiucani. TV8 va trimite o solicitare oficială de informații pentru a vedea din ce bani sunt achitate aceste deplasări.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram