/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Accidentul tragic de la Ialoveni, unde o fetiță de 9 ani a fost ucisă sub privirile colegei sale. Mesajul cutremurător al unei mame și al profesoarei de muzică

missing
18 decembrie 2019, ora 12:56

O mamă a cărei fete se afla împreună cu copila de numai nouă ani, ucisă ieri pe trecerea de pietoni în Ialoveni, a povestit pe o rețea socială clipele îngrozitoare prin care a trecut fiica sa. Femeia a scris că cele două se duceau spre examenul de vioară și câțiva pași „le-ar fi despărțit” pe acestea. 

Fetița se afla lângă copila mea, aceeași vârstă, aceeași promoție și aceeași iubire pentru vioară. Mergeau, povesteau și se pregăteau pentru examenul de vioară. Ultimele cuvinte ale fetei au fost că e josuță și nu o văd bine mulți. Câțiva pași le-au despărțit, câțiva… fetiță mea a întins mâna și cât a reușit să strige – AȘTEAPTĂ … A văzut tot și cum a fost mistuită sub roți. E tulburată, șocul meu ca părinte e și mai mare, putea fi copilul meu, al tău, al oricui… Azi am plâns ca pentru copilul meu, durerea îmi taie picioarele încă și mă simt ca într-un coșmar, un ecou continuu răsună în capul meu. Noaptea mea va fi pe genunchi , cu rugăciune și gândul spre părinții fetiței, nu vă pot alina cu niciun cuvânt, Dumnezeu să vă mângâie și aline”, a scris Elena Frumosu.

În această postare femeia roagă autoritățile să ia măsuri referitor la acest caz.

„Rog autoritățile să ia măsuri cu această trecere periculoasă , cum să-mi mai pot lăsa copilul să treacă pe acolo…? Sincere condoleanțe familiei, plâng și sufăr cu voi !”, a adăugat Frumosu.

Și interpreta Georgeta Voinovan a povestit momentele cutremurătoare prin care au trecut dascălii, după ce au aflat că eleva lor nu mai este în viață. Compozitoarea spune că după tragedie „o școală întreagă plângea”, iar pe coridoare erau doare fețele înlăcrimate ale profesorilor.

Azi am văzut o școală întreagă cum plânge. Școala de Arte de la Ialoveni, unde lucrez.…Întâi am aflat că a fost lovită o elevă de la noi… apoi cine este… apoi amănunte groaznice ale accidentului… ne-am rugat să scape cu viață… apoi a venit ambulanța… apoi am aflat că a murit… A MURIT??? CUM AȘA???… apoi am petrecut lecțiile înghițind lacrimi… ieșeam periodic pe coridor și vedeam acolo alte fețe înlăcrimate ale profesorilor… știu sigur că și la această oră nu sunt singura care plânge… nimeni nu se putea concentra… care lecții?…a murit un copil… și durerea asta nu se poate compara cu nimic… Bunul Dumnezeu de azi are un îngeraș tare frumos, luminos și talentat lângă El…”, a scris Voinovan pe Facebook.

Fetița făcea parte din corul „Albinuțele” de la Școala de Arte din Ialoveni. Iar acum două zile micuța Elizaveta, împreună cu alți copii, a fost la studioul lui Ion Condrea și au înregistrat cântecul Georgetei Voinovan „Bulgări de zăpadă”.

„În corul „Albinuțele” de la Școala de Arte de astăzi este cu o albinuță mai puțin… fiindcă una din ele a zburat în Rai… Eu mă maimuțăream în fața lor, ca să nu uite să zâmbească, iar dna Oxana Pcela le-a făcut niște poze prin geamul studioului. Este și zâmbetul Lizei acolo…”, a mai spus compozitoarea.

În memoria Elizavetei, Georgeta Voinovan a scris și o poezie.

„Dacă-ai fi Știut să zbori!
Cu vioara într-o mână
Ai fi luat-o printre nori,
Printre raze de lumină,
Chip blonduț și zâmbitor,
Fără pic de îndoială,
Ai fi-ajuns în zbor, ușor,
Coborând în prag de școală!

Dacă-ai fi putut să zbori
Peste-acea pietonală…”

Eleva a fost spulberată de un camion pe trecerea de pietoni, în apropierea de Școala de Arte din orașul Ialoveni. Aceasta a murit pe loc. Tragedia s-a produs ieri, 17 decembrie la ora 13:20.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală. Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram