/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Creditul promis de Rusia! Dodon vorbește deja despre 300 de milioane de dolari

missing
18 decembrie 2019, ora 07:55

După ce premierul Ion Chicu a anunțat cu mare fast că Federația Rusă va acorda R. Moldova un credit de 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură, președintele Igor Dodon micșorează suma cu 200 de milioane de dolari și nu se mai arată atât de sigur că banii vor veni de la Moscova anul viitor.

„Ei s-au arătat disponibili să acorde cel puțin 300 de milioane. Noi am vorbit de linie de creditare de 500 dar cel puțin 300 să fie anul viitor. Noi am spus care este condiția noastră. Am spus că nu putem să luăm credit mai scump decât cele oferite de băncile europene. Ele oferă cu 1% – 1,5%. În aceleași condiții putem să discutăm și cu Federația Rusă”, a precizat Dodon la emisiunea „Moldova în direct” de la „Moldova 1”.

Despre acordarea acestui credit urmează să se discute la Moscova. Igor Dodon pleacă mâine în capitala Rusiei unde se va întâlni cu omologul său Vladimir Putin și cu vicepremierul rus Dmitri Kozak: „Sper foarte mult că în cadrul discuțiilor pe care le voi avea mâine, voi avea detalii și la acest capitol”.

Precizăm că banii promiși de Rusia au fost deja prevăzuți în proiectul Legii bugetului pentru 2020. Opoziția a criticat acest lucru, motivând că Guvernul nu poate miza pe un credit care este doar la etapa discuțiilor.

Cât ține de proiectele de infrastructură, șeful statului a repetat declarația făcută anterior de premierul Ion Chicu și promite că țara se va transforma într-un adevărat șantier de construcție.

„Imediat ce proiectul legii bugetului va fi votat de Parlament, la sfârșitul săptămânii curente, îl semnez, săptămâna viitoare se publică și imediat lansăm concursuri internaționale pentru a selecta companii de construcție a drumurilor și cel târziu în luna martie-aprilie trebuie să înceapă lucrările și să fie toată țara un șantier de construcție”, afirmă Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram