/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Procuratura a venit cu o reacție, după ce locatarii unui bloc din capitală s-au plâns că apartamentele le-au fost puse în gaj

18 decembrie 2019, ora 11:54

Ani grei de închisoare riscă reprezentanții unei companii de construcții, învinuiți de locatarii unui bloc din sectorul Poșta Veche pentru escrocherie. Anunțul a fost făcut de Procuratură, după ce oamenii au protestat astăzi în fața instituției. 

Oamenii se plâng că au plătit apartamentele în întregime, dar s-au trezit cu ele puse în gaj la bancă, iar acum riscă să fie evacuați. De cealaltă parte, procurorii spun că multe dintre persoanele, care anterior au depus plângeri, sunt plecate peste hotare, iar acest fapt, reduce din rapiditatea desfășurării procesului și îngreunează audierea și acumularea probatoriului.

Dacă vor fi găsite vinovate pentru escrocherie, reprezentanții companiei de construcții riscă o pedeapsă cu închisoarea de la opt la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Pentru abuz de serviciu, aceștia ar fi pasibili de pedeapsa sub formă de amendă în mărime de până la 117.500 lei sau cu închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram