/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/VIDEO/ Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare! Fiica fostului președinte al liceelor „Orizont” rămâne în România

missing
18 decembrie 2019, ora 17:31

Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare în Turcia a profesoarei de la Liceul Internațional de Informatică, Bușra Zeynep Șen, fiica fostului președinte al liceelor „Orizont” din Republica Moldova.

„Sunt foarte fericită. Vreau să mulțumesc autorităților române”, a declarat tânăra, după ce instanța s-a pronunțat.

Avocata acesteia a făcut publice detalii din dosar și a spus că tânăra este acuzată de autoritățile turce că ar fi făcut parte dintr-o grupare teroristă, în martie 2018, când ea se afla pe teritoriul României, fiind deja profesoară la Liceul Internațional de Informatică.

„A fost judecată în lipsă (în Turcia – n.r.). Nu a știut, nu a fost citată”, a precizat avocata.

„Extrădarea este cerută din motive politice și sociale ceea ce încalcă drepturile omului”, a spus și procurorul care a cerut în instanță respingerea solicitării de extrădare.

Amintim că autoritățile R. Moldova au acceptat solicitarea Turciei și i-au extrădat, în septembrie 2018, pe șapte profesori ai liceelor „Orizont”. Ulterior, aceștia au fost condamnați la închisoare în Turcia de regimul lui Erdogan.

 

Fiica fostului președinte al liceelor „Orizont” din R. Moldova, reținută în România. Turcia cere să fie extrădată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram