/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Compania „Fly One”, obligată să-i achite peste o mie de euro unui moldovean, după ce a anulat un zbor și nu l-a anunțat din timp

missing
19 decembrie 2019, ora 16:41

Compania aeriană „Fly One” a fost obligată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ) să-i achite aproape 1250 de euro unui bărbat din Republica Moldova, din cauza anulării unui zbor operat de această companie din Chișinău spre Birmingham, Marea Britanie, în anul 2017. 

Bărbatul a cumpărat un bilet spre Birmingham pentru data de 31 august 2017, a venit la Aeroport și a aflat că zborul a fost anulat. Acesta a fost nevoit să-și cumpere un bilet de trei ori mai scump pentru a ajunge într-un final la destinație. Pasagerul a scos din buzunare 211 euro pentru noul bilet, în condițiile în care biletul pentru zborul cu „Flay One” l-a costat 48 de euro.

Compania a încercat să rezolve neînțelegerea pe cale amiabilă și i-a propus să-i restituie banii pentru biletul la zborul anulat și să-i ofere o reducere de 50% la alt zbor, însă bărbatul a refuzat și s-a adresat în instanță.

Prima instanță a obligat compania să-i plătească fostului client o compensație de 400 de euro, un prejudiciu material de 162 de euro, încasarea venitului ratat de către pasager din cauza anulării zborului în sumă de 442 de lire sterline și plus cinci mii de lei – prejudiciu moral. Totodată, „Fly One” va achita și cheltuielile de judecată. Decizia este irevocabilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram