/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

Reacția avocaților lui Platon! Ce se poate întâmpla, dacă Stoianoglo va respinge solicitarea procurorului general al Ucrainei

missing
20 decembrie 2019, ora 11:46

Avocații lui Veaceslav Platon afirmă că procurorul general Alexandru Stoianoglo ar trebui să dea curs solicitării venite de la Kiev privind întoarcerea clientului lor pe teritoriul Ucrainei și ar trebui anulată decizia instanței de judecată prin care Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Într-o postare pe Facebook, avocații lui Platon explică ce se poate întâmpla dacă Stoianoglo va respinge solicitarea procurorului general al Ucrainei.

Fiind reținut pe teritoriul Ucrainei, Veacesalv Platon nu poate fi atras la răspundere penală și condamnat pe teritoriul R. Moldova fără acordul Ucrainei. Potrivit art. 469 din Codul de procedură penală al R. Moldova, Platon trebuie să fie absolvit de pedeapsă din cauza lipsei acordului Ucrainei la sentința instanței de judecată din Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017. Dacă solicitarea nu va fi îndeplinită, Ucraina poate sista toată cooperarea juridică cu Republica Moldova pe principiul reciprocității”, spun avocații.

Amintim că procurorul general al Ucrainei i-a trimis o scrisoare procurorului general Alexandr Stoianoglo prin care a cerut să fie întreprinse măsurile necesare pentru întoarcerea lui Veaceslav Platon la Kiev.

/DOC EXCLUSIV/ Procurorul general al Ucrainei i-a cerut lui Stoianoglo întoarcerea lui Platon la Kiev

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram