/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Tancurile Abrams, retrase de pe front

Cu imobile de milioane în Londra și companii înregistrate în offshore. Cine este noul proprietar al „Avia Invest”

missing
23 decembrie 2019, ora 18:16

Fostul top-manager al companiei „Gazprom”, Andrei Goncearenko, a devenit noul proprietar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține acum 95% din „Avia Invest”, cea care administrează Aeroportul de la Chișinău, scrie ru.tv8.md.

În 2014, publicația rusă „Kommersant” a scris că Goncearenko a achiziționat cel mai scump apartament în Londra, pentru 120 de milioane de lire sterline. În doar trei ani a cheltuit 250 de milioane de lire sterline pentru imobilele din capitala Marii Britanii.

Publicația rusă, făcând referire la tabloidul britanic The Daily Mail, scrie că toate proprietățile lui ar fi înregistrate pe numele unor companii offshore, amplasate în Gibraltar.

În 2012, numele Goncharenko a fost menționat în construcția de la Moscova a marelui complex comercial și expozițional „Lotus City”. El a fost unul dintre coproprietarii firmei de construcție.

Deja în anul 2013, „Izvestia” a scris că Goncearenko și subordonații săi sunt suspectați de extorcare de la contractorii Gazprom. Nu se vorbește despre rezultatul cazului.

Până în 2013, Goncearenko a ocupat funcția de director adjunct al companiei „Gazprom Invest Iug”, o companie fiică a companiei „Gazprom”. „Kommersant” mai scrie că în anii 2010-2013, în Rusia a existat o serie de scandaluri de corupție, legate de contractorii Gazprom, în care era vizat și Andrei Goncharenko.

Omul de afaceri este cunoscut și ca unul dintre organizatorii petrecerilor „Russian Seasons” la Monaco și de pe Coasta de Azur.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram