/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Certificatul de urbanism pentru proiectarea unui centru multietajat în locul cafenelei „Guguță”, a fost REVOCAT

missing
25 decembrie 2019, ora 11:15

Certificatul de urbanism eliberat SRL „Regata Imobiliare” pe 18 decembrie anul trecut, pentru elaborarea documentației de proiect a unui centru multifuncțional în locul fostei cafenele „Guguță” din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din capitală, a fost revocat. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda. 

Potrivit dispoziției semnate de viceprimarul responsabil de urbanism miercuri, 24 decembrie, documentul respecvtiv poate fi contestat în termen de 30 de zile.

Amintim că pe 16 octombrie, Consiliul Național al Monumentelor Istorice a votat pentru anularea avizelor eliberate companiei „Regata Imobiliare” pentru construcția unei clădiri cu mai multe etaje în locul cafenelei „Guguță”. Decizia a fost luată în urma unui demers depus de mai multe organizații din societatea civilă la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Regata Imobiliare” SRL, care aparține unei alte firme, „Biotehnos” SRL, a fost fondată de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii. Firma „Regata Imobiliare” este și proprietara a două terenuri în sectorul Ciocana, mun. Chișinău, pe care urmează a fost construită o zonă comercială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram