/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

10 telefoane lansate în ultimul deceniu, care au avut cel mai mare impact asupra industriei

missing
26 decembrie 2019, ora 19:40

Mashable a ales 10 telefoane lansate în ultimul deceniu, care au pavat drumul către viitor și au avut cel mai mare impact asupra industriei. Iată despre ce telefoane este vorba.

Samsung Galaxy Note

Când a fost lansat, Galaxy Note părea un gigant față de restul dispozitivelor de pe piață. Asta pentru că avea un ecran de 5,3 inchi, într-o vreme în care majoritatea telefoanelor aveau un display cu diagonala de 4 inchi. Dar trecerea timpului ne-a arătat că cei de la Samsung au avut dreptate și au anticipat dorința utilizatorilor de a se bucura de conținut pe ecrane mai mari. Astfel, în 2019, foarte rar mai găsesti un smartphone cu un ecran mai mic de 5,5 inchi, scrie ziare.com.

Vivo NEX

Deși nu este la fel de cunoscut ca alte smartphone-uri din această listă, NEX își merită locul. Asta pentru că a reușit să implementeze cu succes niște elemente de design înaintea jucătorilor mai mari din industrie. Lansat în 2018, acesta are un ecran full view, neîntrerupt de spatii inutile.

În plus, senzorul de amprentă este integrat în display, rezultând astfel un telefon excelent pentru vizualizare de conținut. De asemenea, Vivo a demonstrat că și chinezii pot face telefoane inovatoare, astfel că acest atribut nu mai este doar al americanilor și sud-coreenilor.

iPhone 4

Apple a declanșat frenezia odată cu lansarea iPhone 4, care la acea vreme avea un design unic. În plus, a fost pentru prima dată când un producător folosea sticla și aluminiul pentru realizarea unui smartphone. O altă premieră a fost folosirea pentru prima dată a unui procesor produs de Apple: A4. Acum parca nu ne-am putea imagina un iPhone cu un alt fel de procesor.

Google Pixel 2

Google a ridicat ștacheta când vine vorba de fotografiile realizate cu ajutorul unui smartphone. În loc să facă ce fac alții și să investească foarte mult în partea hardware, compania a preferat să îmbunătățească semnificativ partea software. Astfel, grație tehnologiilor folosite, fotografiile au o calitate ridicată. În plus, Google a dotat telefonul cu un procesor separat pentru poze și a oferit mult spațiu de dezvoltare algoritmilor de machine learning. Astfel, două generații mai încolo, Pixel a devenit telefonul cu cea mai buna cameră foto.

Samsung Galaxy Fold

A durat șase ani până a văzut lumina zilei, dar ideea îndrăzneață a unui telefon pliabil a devenit realitate. Nu, Galaxy Fold nu a fost primul care a reusit acest lucru, dar este cel mai puternic promotor al tehnologiei care ar putea revolutiona piața smartphone-urilor în viitorul apropiat. De curând, Samsung a anunțat că a depășit numărul de un milion de unități vândute din Galaxy Fold.

OPPO Find 7

A fost primul telefon care a introdus încărcarea rapidă fără încălzirea suplimentară a bateriei: OPPO Find 7 se încarcă de la 0% la 70% în doar 30 de minute. În prezent, multe alte smartphone-uri folosesc ideea implementată în premieră de către chinezi.

Samsung Galaxy Round

Aceasta este încercarea eșuata a celor de la Samsung de a face un display curbat. De ce a dat gres? Pentru ca forma concavă s-a dovedit a fi complet nefuncțională. Totuși, sud-coreenii au învățat din greșeli și acest esec spectaculos a dus la aparitia smartphone-urilor cu ecran curbat de azi.

Apple iPhone X

Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase smartphone-uri lansate în a doua parte a deceniului. Dincolo de design-ul atrăgător, cel mai important aspect legat de acest telefon este Face ID – sistemul de deblocare prin intermediul recunoașterii faciale. Este atât de performant încât dă greș doar o dată dintr-un milion de încercări.

BlackBerry Key2

Telefoanele BlackBerry au avut întotdeauna un mare plus: securitatea. Acesta este motivul pentru care Barack Obama le folosea în vremea în care era președintele SUA. Iar Key2 era regele securității. Avea niște chei criptografice care verificau fiecare componentă hardware și software de posibile contaminări. Dacă una dintre ele nu trecea testul, atunci telefonul pur și simplu nu se deschidea. În plus, mai dispunea de o serie de tehnologii de securitate, inclusiv una care atenționa utilizatorul în timp real de posibilele amenințări. Dacă Blackberry nu investea atât de mult în această zonă, atunci smartphone-urile din ziua de azi ar fi stat mult mai prost la capitolul securitate.

Razer Phone

Este telefonul care a adus în discuție noțiunea de “rată de refresh”, fiind primul care a avut 120Hz – asta înseamnă că refresh-ul ecranului se face de două ori mai rapid decât în cazul unuia de 60Hz și că afișează până la 120 de cadre pe secundă. Funcția a devenit importantă și pentru alți producători de telefoane, în special pentru cei de la OnePlus, care au făcut din rata de refresh un punct central al strategiei de marketing.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram