Ce spune Viorel Morari despre decizia lui Alexandru Stoianoglo de a extinde verificările la PA și PCCOCS

26 decembrie 2019, ora 15:00

Viorel Morari pune la îndoială obiectivitatea inveastigației inițiate de procurorul general Alexandru Stoianoglo la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Totuși, fostul șef al Procuraturii Anticorupție admite că este dreptul procurorului general de a face controalele respective.

„Este dreptul procurorului general și el l-a utilizat. Eu pun mari semne de întrebare referitoare la obiectivitatea investigației propriu-zise deoarece au fost făcute declarații publice până la inițierea investigației în sine, mai mult, suntem în litigiu cu Procuratura Generală pe aspectul actelor administrative emise. În rest, important e să se facă tot ce prevede legea și să nu se încalce prevederile legale”, a declarat Viorel Morari pentru TV8.

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a anunțat că a fost extinsă perioada de control la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Verificările vor dura până pe data de 10 ianuarie.

Cât privește revenirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție, Alexandru Stoianoglo a spus că acest lucru depinde de rezultatele controalelor inițiate la procuraturile specializate.

Amintim că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție. Acesta a fost înlăturat temporar de la serviciu, până se va finisa controlul special inițiat de Stoianoglo la Procuratura Anticorupție, dar și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Prin Ordinul procurorului general Alexandru Stoianoglo a fost sistată și activitatea lui Dorin Compan din funcția de șef interimar al PCCOCS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram