/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Rusia și Ucraina ar putea finaliza negocierile privind tranzitul de gaze la sfârșitul acestei săptămâni

missing
26 decembrie 2019, ora 09:39

Federația Rusă și Ucraina ar putea finaliza la sfârșitul acestei săptămâni negocierile privind tranzitul de gaze. Părțile ar putea conveni în privința majorării volumului tranzitului, scrie Rbc.ua.

Potrivit ministrului rus al Energeticii, Alexandr Novak, în ultimele zile, părțile au lucrat asupra acordului bilateral în care vor fi indicate toate condițiile de interacțiune a sistemelor de tranzit a gazelor din Rusia prin Ucraina.

Novak a mai vorbit și despre posibilitatea ca Rusia să investească în modernizarea sistemului ucrainean de transport de gaze, la solicitarea autorităților de la Kiev.

Menționăm că, de negocierile celor două părți depinde și asigurarea Republicii Moldova cu gaze naturale. Contractul actual al „Moldovagaz” cu „Gazprom” expiră pe 31 decembrie 2019. Deocamdată nu cunoaștem în ce condiții vom primi gaze naturale din data de 1 ianuarie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram