/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vom avea alegeri la primăvară! CEC a stabilit data parlamentarelor noi de la Hîncești

27 decembrie 2019, ora 09:29

La mijlocul lunii martie a anului viitor vom avea alegeri. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act azi de demisia deputatului din fracțiunea Partidului Democrat (PDM) Alexandru Botnari și a stabilit data de 15 martie pentru desfășurarea alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hîncești (nr. 38).

Alexandru Botnari, care a fost ales pe 24 februarie 2019 deputat pe această circumscripție uninominală, a demisionat din funcția de deputat, după ce a fost ales, în toamna acestui an, primar al orașului Hîncești, funcție pe care a deținut-o, de fapt, înainte de a deveni parlamentar.

Partidul Democrat a obținut 30 de mandate de deputat după alegerile parlamentare din 2019. După demisia lui Alexandru Botnari, fracțiunea PDM a rămas cu 29 de deputați, iar formațiunea își va putea păstra numărul inițial de deputați doar în cazul în care candidatul partidului va câștiga alegerile de pe 15 martie.

Deocamdată, oficial, nimeni nu și-a anunțat intenția de a candida pe această circumscripție uninominală, însă, liderii partidelor PAS și Platforma DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat public faptul că ar putea să-și înainteze candidaturile la aceste alegeri, după ce Sandu a rămas fără funcția de premier, iar Năstase a pierdut alegerile locale din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram