/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/INFOGRAFIC/ Majorarea tarifelor la transportul interurban - cu cât se vor scumpi biletele la călătoriile din Chișinău spre diverse raioane ale țării

missing
28 decembrie 2019, ora 17:11

Locuitorii din nordul țării vor fi cei mai afectați de majorarea tarifelor la călătoriile în transportul interurban, din data de 1 ianuarie 2020, în cazul în care planifică deplasări la Chișinău. Bunăoară, biletele de la Chișinău la Briceni și viceversa se vor scumpi cu aproximativ 28 de lei, dacă mijlocul de transport oferă condiții „standarde”, și cu până la 52 de lei, dacă microbuzul sau autobuzul oferă condiții de timp „confort”. 

Potrivit informațiilor de la Întreprinderea de Stat „Gările și Stațiile Auto”, în prezent, când se aplică tariful de 48 de bani per kilometru, un bilet de călătorie de la Chișinău la Briceni costă 113,8 lei, distanța dintre capitală și Briceni fiind de 237 de kilometri. Astfel, de la 1 ianuarie un bilet de călătorie spre această destinație va costa 142,2 lei în microbuzele standard (tariful aplicat fiind de 60 de bani per kilometru) sau 165,9 de lei în cele de tip confort (tariful aplicat fiind de 70 de bani per kilometru).

Iată cum se vor scumpi biletele de călătorie spre alte raioane și municipii din țară, având ca punct de pornire orașul Chișinău (*prețurile la bilete au fost calculate în baza informațiilor publicate pe pagina web a Întreprinderii „Gările și Stațiile Auto”).

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram