/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Avertizare pentru cei care și-au planificat vacanțe în munții României și Ucrainei

missing
31 decembrie 2019, ora 07:03

Meteorologii români au emis o avertizare de risc sporit de avalanșe în munții Bucegi și Făgăraș, unde se își petrec minivacanțele de Revelion mulți moldoveni. Atenționarea a intrat în vigoare ieri-seară, la ora 20:00 și este valabilă până în noaptea dintre ani.

În Bucegi este „risc însemnat” de gradul 2 și 3 de avalanșe, iar în munții Făgăraș este „risc foarte mare”, estimează meteorologii.

Stratul instabil de zăpadă proaspătă măsoară în general peste 30-40 cm și este depus peste stratul vechi, consolidat. Plăcile de vânt și cornișele vor crește în mărime, însă adeziunea lor este relativ scăzută. În zonele adăpostite, zăpada transportată a format depozite însemnate ce depășesc 1-2 metri.
Avalanșe pot fi declanșate chiar și la supraîncărcări mici, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, pot antrena un volum însemnat de zăpadă”, se spune în prognoza meteorologică.

Și Centrul Hidrometeorologic din Ucraina a emis pericol de gradul doi de avalanșă în munții Carpați, în urma ninsorilor abundente din ultimele zile.

Atenționarea se referă în mod special la regiunile Cernăuți, Ivano-Frankivsk, Transcarpatia și Lviv și este valabilă tot până în seara zilei de 31 decembrie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram