/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Câțiva miniștri, convocați de urgență la Guvern, în ultima zi a anului și la ora 07:00. Ce le-a cerut premierul

missing
31 decembrie 2019, ora 11:38

Ministrul de Finanțe Serghei Pușcuța și ministrul de Interne Pavel Voicu, împreună cu o echipă de consilieri au fost convocați în această dimineață la Guvern. Discuțiile au început la ora 07:00 și au fost analizate cazurile de aplicare exagerată a atribuțiilor de către unele subdiviziuni ale Inspectoratului General de Poliție, în timpul efectuării controalelor la agenții economici.

Premierul Ion Chicu a cerut să fie respectată legislația și să fie eliminate presiunile asupra mediului de afaceri.

Ion Chicu a dispus crearea unui grup de lucru condus de vicepremierul Serghei Pușcuța, care va avalua cadrul legal național care reglementează competențele și atribuțiile Poliției și va propune, până la 15 februarie, o modalitate de reorganizare în scopul lichidării poliției economice.

Procedurile noi care urmează a fi identificate de grupul de lucru ar putea fi applicate începând cu 1 iulie 2020.

Tot în această dimineață la Guvern a fost chemat și ministrul Economiei Anatol Usatîi, împreună cu șeful „Moldovagaz” pentru a analiza situația cu furnizarea gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 1 ianuarie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram