/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Proiectul inedit pe care promite Ion Ceban să-l lanseze într-o lună

missing
31 decembrie 2019, ora 13:17

În cel mult o lună de zile, autoritățile municipale vor deschide un ghișeu unic pentru perfectarea actelor permisive în domeniul construcțiilor. Cu acest proiect s-a lăudat primarul Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă în care a făcut o totalizare a activităților de la preluarea mandatului de edil al capitalei și și-a anunțat prioritățile pentru anul 2020.

Ceban afirmă că, în premieră, a convocat la Primărie toți constructorii importanți de pe piață, reprezentanți din 60 de companii, pe care i-a anunțat că nu vor mai fi acceptate nereguli în domeniu și nimeni nu va mai construi ilegal în capitală, în special pe terenurile de joacă ale copiilor.

„Unii înțeleg, alții nu. Unii se supără, alții ne mai încearcă”, a comentat Ion Ceban.

Potrivit primarului, în cel mult jumătate de an, vor fi automatizate toate procesele „în așa fel încât oamenii să nu mai participe la luarea deciziilor în eliberarea documentației permisive pentru construcții”.

Ion Ceban s-a lăudat și cu lansarea aplicației eu.chisinau.md, care se află în stadiu de testare. Acolo, chișinăuenii pot raporta diverse probleme.

Deocamdată, sunt funcționale două module ce vizează colectarea deșeurilor și iluminatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram