/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Vladimir Putin planifică să vină în R. Moldova în 2020

missing
01 ianuarie 2020, ora 15:16

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a enumerat ce planuri are pentru anul 2020. Acesta s-a referit la evenimentele la care va participa în țară, la forumurile economice de care este interesat, la situațiile de criză pe care se va axa, inclusiv conflictele teritoriale ce vizează Ucraina, Iranul și Siria, dar și la deplasările planificate în exterior.

Prima vizită din acest an a lui Putin va fi în Turcia pe 8 ianuarie, unde se va întâlni cu omologul său Erdogan. Președintele Rusiei va participa la inaugurarea gazoductului „Turkish Stream”.

Tot în ianuarie Putin va merge în Israel, pentru a participa la inaugurarea unui memorial în Ierusalim dedicat victimelor blocadei Leningradului din al Doilea Război Mondial. Va participa și la evenimentele de comemorare a victimelor holocaustului. Pe 23 ianuarie, Putin se va deplasa în Palestina, în orașul Betleem, scrie „Ria Novosti”.

Referindu-se la vizitele pe care le planifică în 2020, dar care nu sunt stabilite, deocamdată, cu exactitate, Putin a enumerat că are invitații în R. Moldova, Armenia, Bulgaria, Kazahstan, India, China, Cuba, Egipt și Coreea.

Anterior, președintele Igor Dodon a vorbit despre o potențială vizită a lui Vladimir Putin la Chișinău în anul curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram