/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Suportul financiar unic de 700 de lei poate fi ridicat de astăzi

missing
02 ianuarie 2020, ora 14:05

Toți beneficiarii de pensii și alocații mai mici de 2000 de lei pot ridica, începând de azi, 700 de lei acordați ca suport financiar unic, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

De acești bani se vor putea bucura beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaş, pensii pentru vechime în muncă și cele pentru unele categorii de angajaţi din aviaţia civilă, funcţionari publici, militari, angajați din domeniul culturii, participanţi la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, precum şi beneficiarilor de alocaţii sociale de stat cu excepţia alocaţiei pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere.

Cei 700 de lei pot fi ridicați de beneficiari de la prestatorii  de servicii de plată care asigură de obicei plata pensiilor şi alocaţiilor sociale. Sumele nesolicitate de către beneficiari vor fi restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare.

Beneficiarii por ridica suportul financiar unic de 700 de lei cel târziu în luna decembrie 2020.

Cheltuielile necesare pentru acordarea acestui suport financiar unic se ridică la 418 milioane de lei. Resursele au fost prevăzute în  bugetul de stat pentru 2020.

Potrivit estimărilor CNAS vor fi aproximativ 591 de mii de beneficiari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram