/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Control la „Avia Invest”, pentru a verifica cum își îndeplinește obligațiunile investiționale în Aeroportul Internațional Chișinău

missing
03 ianuarie 2020, ora 13:21

Premierul Ion Chicu a cerut Agenției Proprietății Publice și altor instituții responsabile să inițieze un control la „Avia Invest” pentru a verifica modul în care firma își îndeplinește obligațiunile investiționale pe care și le-a asumat la semnarea contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

Prim-ministrul a declarat la ședința de astăzi a Guvernului că deține informații că „Avia Invest” nu face investiții din bani proprii, ci din sursele obținute din activitatea operațională de la aeroport, contrar prevederilor contractului de concesiune.

„Avem informații că nu fac investiții din sursele lor, dar din taxele exagerate pe care le impune acest monopolist. În cazul confirmării informațiilor, rog APP și Ministerul Justiției să întreprindă pașii necesari spre rezilierea contractului cu „Avia Invest”, a declarat Chicu.

Amintim că în perioada Guvernului Sandu s-a vorbit de nenumărate ori despre neregulile admise de „Avia Invest”, dar și ilegalitățile comise de autorități la organizarea procesului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Ministerul Justiției, condus de Olesea Stamate, s-a adresat în instanță pentru rezilierea contractului cu „Avia Invest”, dar până acum cererea nu a fost pusă pe rol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram