/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Moldovenii plecați la Moscova vor plăti mai mult în 2020 pentru patentele de muncă

missing
03 ianuarie 2020, ora 10:24

Autoritățile din capitala Federației Ruse, dar și cele din suburbiile Moscovei au scumpit patentele de muncă pentru migranți începând cu 1 ianuarie 2020.

Pentru dreptul de a lucra la Moscova, străinii vor plăti lunar 5 350 de ruble, față de 5 000 cât a costat brevetul anul trecut și 4 500 de ruble cât a fost în anul 2018.

Autoritățile suburbiilor Moscovei au majorat cu 250 de ruble prețul patentelor de muncă pentru migranți, care vor costa 5 100 ruble pe lună în 2020.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, afirmă că toți migranții trebuie să plătească impozite.

„Migranții nu ar trebui să fie mai ieftini pentru angajator decât cetățenii ruși. Aceasta este o poziție principială importantă. Trebuie să facem tot posibilul ca orice persoană care vine la muncă la Moscova să se înregistreze și să plătească taxe, la fel ca moscoviții”, a declarat anterior Sobianin.

Amintim că cetățenii Ucrainei, R. Moldova, Azerbaidjanului, Tadjikistanului și Uzbekistanului primesc patente care le oferă dreptul să muncească în Rusia începând cu anul 2015.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram