/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Terenul „buclucaș” din str. Dimo a ajuns ilegal în posesia unui funcționar de la Primărie. Ceban a cerut o investigație

missing
03 ianuarie 2020, ora 12:07

Terenul de pe strada Nicolae Dimo 7/3, pe care a început construcția unui bloc locativ, a ajuns ilegal în posesia unui funcționar din cadrul Primăriei, acuză edilul capitalei Ion Ceban. Acesta a cerut o secretariatului să investigheze cazul și spune că va sesiza organele de drept să se implice.

Potrivit lui Ceban, terenul, care face parte din zona verde a orașului, a fost dat în arendă lui Gheorghe Cavca, care activează din 2013 în calitate de specialist în cadrul Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare.

„Terenul a fost furat. Nu a fost nicio decizie de judecată, nicio decizie a Consiliului Municipal Chișinău. A fost transmis lui Cavca Gheorghe, specialist principal în Direcția arhitectură”, a declarat Ion Ceban.

Terenul a ajuns în posesia unei companii fondate de fratele funcționarului, Vitalie Cavca, iar ulterior a fost semnat un contract de societate civilă cu firma de construcții „Vasigur Grup”, care a și inițiat proiectul de constuire a unui bloc locativ în zonă.

„Rog Secretariatul Primăriei și organele de drept să verifice această companie și toate gradele de rudenie ale lui Gheorghe Cavca, modalitatea în care a ajuns în posesia terenului. Știu că era un dosar și la Centrul Național Anticorupție…

La compania „Vasigur Grup” sunt doi frați „bespridelșiki” care au încercat să corupă instanțele de judecată, au încercat și poate au reușit să corupă funcționari din Primărie. Mai sunt ilegalități unde acești domni încearcă, de exemplu pe strada Caragiale.

Vor să construiască în Chișinău? Să o facă legal. Nu va mai fi la fel. Ilegalitățile pe care le-ați admis până acum nu vor mai fi tolerate”, le-a transmis Ion Ceban un mesaj tuturor constructorilor din capitală.

Avocatul companiilor „Procons Plus” și „Global Construct”, care susțin că gestionează șantierul de construcții din str. Nicolae Dimo 7/3 susține că firma „Vasigur Grup” la care s-a referit primarul, nu are nimic cu acest șantier, iar acuzațiile lui Ion Ceban, despre implicarea unui funcționar de la Primărie în obținerea ilegală a terenului, ar fi lipsite de adevăr.

Vedeți mai jos un protest pe care l-au organizat locuitorii din strada Dimo împotriva construcției blocului cu 16 etaje.

/VIDEO/ Un grup de locatari din sectorul Râșcani a protestat față de construcția unui bloc cu 16 etaje

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram