/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Rusia a extins lista mărfurilor moldoveneşti exportate fără taxe vamale

missing
04 ianuarie 2020, ora 09:17

Începând cu 7 ianuarie 2020, producătorii moldoveni vor putea exporta în Federația Rusă mai multe produse fără a achita taxe vamale. Decizia de a extinde lista produselor moldovenenști pentru care se aplică „taxa zero” a fost luată de autoritățile ruse pe 27 decembrie 2019.

Potrivit documentului, pe lângă legume, fructe proaspete, legume conservate şi vinuri, care până acum erau exportate în Rusia fără taxe, lista a fost completată cu carne de bovină și pasăre, semințe de floarea-soarelui, zahăr, spirt etilic și mobilă.

Fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleșca, care a postat pe profilul său de Facebook decizia autorităților ruse, care atestă scutirea de taxe vamale a unor noi categorii de mărfuri, susține că aceasta intră în vigoare începând cu 7 ianuarie.

„Camioanele care au ajuns în vama Rusiei în perioada 30 decembrie 2019- 7 ianuarie 2020 au de achitat 10% taxe”, a precizat Pleșca.

Amintim că despre extinderea listei de mărfuri a vorbit în luna decembrie ministrul Agriculturii Ion Perju, după ce a fost într-o vizită de lucru la Moscova și s-a întâlnit cu omologul său rus, co-președintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare comercial-economică, Dmitri Patrușev.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram