/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Corupție la examenele de șoferie! Un șef de Departament din cadrul ASP a fost DEMIS

05 ianuarie 2020, ora 13:25

Premierul Ion Chicu anunță o demisie după ședința pe care a convocat-o la Guvern pentru a discuta problemele existente în procesul de testare a persoanelor care doresc să-și ia permisele auto. Șeful Guvernului vorbește despre „corupție în proporții industriale” în acest domeniu.

„Sute de sesizări din partea oamenilor, care sunt realmente terorizați de sistem. Șeful departamentului respectiv din ASP – demisie. Indivizii care blocau intenționat sistemul informațional pentru programare la examen – identificați”, a scris astăzi pe Facebook Ion Chicu.

Informația nu s-a regăsit în comunicatul emis de Guvern joi, după desfășurarea ședinței. Premierul Ion Chicu a dispus crearea unui grup de lucru care să examineze situația în școlile auto și oportunitățile de îmbunătățire a programului de operare aplicat în prezent de ASP, modalitatea de acreditare a școlilor auto și să propună un mod de evaluare a performanței conducătorilor centrelor de examinare.

În luna februarie, Ion Chicu va inspecta personal unele centre de examinare pentru a verifica progresele în îmbunătățirea procedurilor.

În altă ordine de idei, prim-ministrul anunță despre reabilitarea infrastructurii de monitorizare video a traficului rutier. Un nou sistem va fi instalat pe străzile Chișinăului din banii statului.

„Vom construi un sistem modern, inclusiv pe principiul “safe city”, pentru a constata, penaliza și disciplina participanții la traficul rutier. Totul se va face exclusiv de către stat, fără implicarea privaților ca în trecut. Statul nostru este în stare să asigure gestionarea lucrurilor în țară, inclusiv pe dimensiunea respectivă”, a adăugat Ion Chicu.

Amintim că la Guvern a avut loc o ședință și la acest subiect. Conducerea Serviciului Tehnologia Informației al Ministerului de Interne  a comunicat că sistemul de supraveghere video a traficului rutier este format în prezent de 48 de echipamente învechite, care necesită a fi înlocuite.

Echipamentele de supraveghere video a traficului rutier sunt învechite. Autoritățile promit un sistem nou

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram