/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Stoianoglo l-a invitat pe Slusari la discuții. Despre ce au vorbit cei doi

missing
08 ianuarie 2020, ora 12:27

Procurorul general Alexandru Stoianoglo l-a invitat la discuții pe deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, președintele fracțiunii PPDA din Parlament. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, cei doi au discutat despre subiectul furtului miliardului, în contextul în care Slusari a fost președintele Comisiei de anchetă, instituită în Parlament pentru investigarea devalorizării sistemului bancar. 

„Procurorul general s-a arătat dispus să colaboreze cu Parlamentul cu condiția să nu fie atras în jocuri politice. L-am asigurat că Platforma DA este cea care din 2015 luptă pentru depolitizarea justiției, în condițiile în care ultimii 4 ani mai mulți activiști ai Platformei au suferit enorm din cauza politizării organelor de drept capturate de un singur clan politic (…)”, a declarat Slusari.


Deputatul susține că procurorul general trebuie să vină în Parlament pentru a oferi informații despre dosarele ce țin de: frauda bancară; trădarea de ţară; concesionarea Aeroportului; răpirea profesorilor turci; privatizări și concesionări dubioase ale AIR Moldova, Tutun CTC și Gările Auto; interceptările telefonice ale jurnaliştilor, activiștilor civici și ale unor politicieni în perioada 2016-2019; construcția Arenei Chișinău etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram