/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Primul raport al autorităților, după examinarea cutiilor negre ale avionul prăbușit în Iran. Ce a cauzat accidentul

missing
09 ianuarie 2020, ora 09:47

Aviația Civilă din Iran a întocmit deja primul raport în cazul avionului ucrainean care s-a prăbușit ieri dimineață în apropiere de aeroportul din Teheran. Accidentul a fost cauzat de o problemă tehnică a aeronavei, este concluzia preliminară a specialiștilor iranieni, după ce au examinat și cele două cutii negre ale avionului prăbușit.

Cutiile negre au fost afectate, dar informațiile s-au păstrat, se spune în raportul Iranului, care a fost transmis autorităților Ucrainei, Canadei și  Suediei, catățenii cărora erau la bordul avionului, scrie kommersant.ru.

Potrivit datelor specialiștilor iranieni, problema tehnică a fost depistată de piloți la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din Teheran și aceștia au întors aeronava spre aeroport. Unul dintre motoarele avionului s-ar fi aprins încă înainte de impactul cu solul.

Iranul a exclus versiunea atacului cu rachetă.

Amintim că un avion cu 176 de persoane la bord, care efectua cursa Teheran-Kiev, s-a prăbușit ieri dimineață. Nimeni nu a supraviețuit.

Mai multe companii aeriene au suspendat zborurile prin spațiul aerian al Iranului și Irakului din cauza situației tensionate dintre SUA și Iran și atacul cu rachete care a avut loc ieri asupra unei baze militare americane din Irak.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram