/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Corpul neînsuflețit al lui Dumitru Jomir a fost adus azi acasă. Rudele acestuia sunt sfâșiate de durere

missing
09 ianuarie 2020, ora 21:31

Trupul neînsuflețit al tânărului, ucis în bătaie la Costești de Revelion, a fost adus astăzi acasă. El urmează să fie petrecut pe ultimul drum sâmbătă. Dumitru a încetat din viață la doar patru luni după moartea mamei sale, răpusă de cancer. Rudele lui au rămas acum să-i facă dreptate. Acestea vor ca vinovații de omor să fie pedepsiți, deși se tem că vor scăpa de pedeapsă. Unul dintre suspecți se află după gratii, pe când celălalt se află în libertate, pentru că este minor.

Parascovia Levente este mătușa lui Dumitru, tânărul care a murit bătut fără milă. Cu ochii în lacrimi și răpusă de durere, femeia spune că acum 4 luni și-a înmormântat sora, bolnavă de cancer, iar acum îl petrece pe ultimul drum pe fiul ei.

Parascovia LEVENTI, mătușa lui Dumitru

„Când am petrecut-o pe mama pe ultimul drum l-am strâns și i-am spus, Dumitru viața este crudă dar trebuie de mers înainte neștiind că peste patru luni îl vom petrece și pe el. Dumitru era un băiat bun, cuminte, educat. El o întreținea și pe mama sa care era bolnavă de cancer. Nu m-am gândit că o să-l petrec așa, speram la o nuntă.”

Pe lângă tragedie, rudele victimei mai au o nenorocire. Se tem că ucigașii lui Dumitru nu vor fi pedepsiți, conform legii. Apropiații spun că sunt nemulțumiți de felul cum a acționat Poliția.

Parascovia LEVENTI, mătușă

Dacă își făceau bine meseria, infractorul care mai are probleme cu legea și dacă era pedepsit de la prima abatere cred că nu se ajungea la moarte de om. Totuși cred că nu trebuie de ascuns că este minor, trebuie să răspundă dacă era minor trebuia să stea acasă cu părinții nu să umble pe drumuri să omoare om.”

Semne de întrebare ridică și venirea ambulanței la fața locului. Primul apel a fost dat la ora 01:44, când un bărbat a anunțat că Dumitru ar fi căzut și s-a lovit la cap, fiind inconștient.

„Ce s-a întâmplat la dumnevoastră? – A căzut un băiat jos și s-a pierdut cunoștința!-Nu l-a bătut nimeni, a căzut singur?- Da, căzut singur.”

Apoi, tot el a sunat repetat, deja la ora 02:18, cerând ca ambulanța să se grăbească pentru că victima are nevoie de ajutor urgent. Abia la finalul discuției, el a confirmat că a ajuns echipajul de medici. Astfel, reiese că ambulanța a sosit după jumătate de oră de la primul apel.

Dacă se poate mai repede și cu tot cu poliție!- Pentru ce poliția, ce s-a întâmplat?- Am spus greșit oleacă, iată gata a venit ambulanța.”

Eugenia BORDEIANU, vreișoara lui Dumitru

„Primul apel nu a fost luat în serios pentru că băiatul care a sunat ne-a povestit că în casă se auzea veselie pentru că cei din casă nici nu au văzut ce sa întâmplat. Noi pe Dumitru nu-l mai întoarcem dar noi putem pentru el să cerem dreptate și prin acest caz să protejăm alți copii.”

Bătaia, în urma căreia Dumitru a ajuns la spital, în stare extrem de gravă, a avut loc în noaptea de Anul Nou. Scenele șocante au fost surprinse și de camerele de supraveghere din preajmă. Băiatul, în vârstă de 20 de ani, era bătut cu picioarele, în special în regiunea capului. El a murit câteva zile mai târziu, la spital. Doi suspecți au fost identificați, deși rudele spun că a fost și al treilea. Unul a fost arestat, iar celălălalt este în arest la domiciliu, pentru că are doar 16 ani.

Premierul Ion Chicu a declarat că acest caz nu va fi mușamalizat și că se va afla la controlul ministrului de Interne. De altfel, ministerul a anunțat pentru mâine o conferință de presă la care va oferi mai multe detalii despre acțiunile întreprinse. Astăzi, corpul neînsuflețit al lui Dumitru a fost adus acasă, iar sâmbătă el va fi petrecut pe ultimul său drum.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram