Reprezentanții Partidului Platforma DA (PPDA) cer Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) anularea ordinului de majorare a tarifelor pentru călătoriile interurbane și crearea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului, care să propună modificări ale legislației pentru a îmbunătăți situația din domeniu.

Cei din PPDA susțin că e necesar mai întâi eliminarea monopolului de pe piața transportatorilor auto, eliminarea transportului ilicit de pasageri și creșterea treptată a acestor tarife, cu oferirea suportului pentru persoanele cu venituri mici.

Reprezentanții PPDA susțin că, dacă acest lucru nu va fi făcut, deputații din fracțiunea PPDA vor înainta o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Anatol Usatîi.

Tarifele la călătoriile interurbane au fost mărite de pe 1 ianuarie 2020. Acestea au crescut de la 48 de bani până la 60 de bani per kilometru pentru vehiculele de tip standard și cu până la 70 de bani per kilometru pentru vehiculele de tip confort.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!