/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Podul peste Nistru, dintre Rezina și Râbnița, iluminat pentru prima dată după 26 de ani, din bani oferiți de UE

missing
10 ianuarie 2020, ora 15:06

Un sistem de iluminat public modern a fost instalat pe podul de peste Nistru, care face legătura între orașele Rezina și Râbnița. Luminile s-au aprins pentru prima dată după anul 1993, pentru a asigura securitatea pietonilor și a șoferilor. Sistemul de iluminat a fost renovat în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Podul dintre Rezina și Râbnița este iluminat acum de becuri LED care au un consum de cinci ori mai mic decât cel al corpurilor de iluminat standard și au o durată estimată de viață de 100 000 de ore, potrivit administratorilor proiectului.

Pentru modernizarea sistemului de iluminat public al podului, Uniunea Europeană a alocat aproape 34 de mii de euro, iar autoritățile locale din Rezina au contribuit cu 15 mii de euro.

Proiectul a fost dezvoltat prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Inaugurarea oficială a sistemului de iluminat va avea loc pe 13 ianuarie. La eveniment vor participa Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova și Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram