/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Omorul de la Costești: Cei doi suspecți își recunosc vina. Detalii despre dosar de la conducerea MAI

missing
10 ianuarie 2020, ora 10:19

Cei doi bănuiți de omorul lui Dumitru Jomir, tânărul din Costești bătut cu bestialitate în noaptea de Revelion, își recunosc vina, potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu. Acesta declară că polițiștii au ajuns la chemare la Costești, în noaptea în care Dumitru a fost bătut, în decurs de 50 de minute. Poliția din Ialoveni a fost anunțată la ora 01:50. În acel moment, polițiștii se aflau într-un sat vecin – Răzeni, unde documentau, de asemenea, un caz de încăierare.

Potrivit șefului de la Interne, primul care l-a agresat pe Dumitru a fost băiatul minor, apoi a sărit peste el al doilea suspect, băiatul de 21 de ani, aflat acum în arest preventiv pentru 30 de zile. Cel din urmă l-a lovit inclusiv cu o scândură din lemn, apoi i-a aplicat ultimele lovituri în cap cu picioarele, lovituri care au fost fatale pentru victimă.

Toată scena de încăierare a fost urmărită de circa 15 martori, care nu s-au implicat pentru a aplana conflictul. Din spusele lui Voicu, abia după ce aceștia au văzut că victima este în stare inconștientă, s-au implicat și ei. În prezent, poliția audiază circa 20 de martori.

Ministrul neagă acuzațiile care vin din partea rudelor tânărului decedat, care spun că se încearcă mușamalizarea cazului și declară că paralel se desfășoară și o anchetă internă pentru a verifica acțiunile polițiștilor.

Pavel Voicu confirmă faptul că anchetatorii cercetează doar doi suspecți pe acest caz și zice că oamenii legii au ajuns la concluzia că un al treilea făptaș nu există, ceea ce reiese și din înregistrările video, surprinse de o cameră de supraveghere. Însă, dacă cineva are informații adiționale despre acest lucru, este încurajat să le declare anchetatorilor, iar aceștia îi vor asigura anonimatul.

CINE SUNT CEI DOI SUSPECȚI?

Băiatul minor, cercetat în acest dosar, nu a mai participat anterior la infracțiuni, spune șeful de la MAI. În schimb adultul de 21 de ani are mai multe antecedente penale. În ultimii doi ani, băiatul a reușit să se aleagă cu șase dosare penale: cinci pentru furt și unul pentru huliganism.

Din spusele ministrului Voicu, toate cauzele penale au fost remise justiției, însă, trei dintre ele s-au finalizat cu „înțelegeri” între părți. Alte trei sunt acum pe rol la Judecătoria Ialoveni.

Mai mult, tânărul are și 16 contravenții la activ. În două dintre acestea i-a fost înlocuită pedeapsa de muncă neremunerată cu arest administrativ pentru o perioadă de 30 de zile, deoarece era caracterizat negativ.

Tânărul bătut a decedat pe patul de spital, peste aproape cinci zile de la infracțiune. Corpul neînsuflețit al lui Dumitru a fost adus ieri acasă. Băiatul va fi înmormântat mâine-dimineață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram