/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Premierul Canadei, după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean: „Să avem responsabili și să se facă dreptate pentru familiile victimelor”

missing
11 ianuarie 2020, ora 12:29

Premierul Canadei Justin Trudeau a transmis un mesaj după ce autoritățile de la Teheran au recunoscut că avionul ucrainean cu 176 de oameni la bord a fost doborât din greșeală de militarii iranieni. Oficialul anunță că așteaptă „deplină cooperare” din partea Iranului și pedepse pentru cei vinovați de accident.

„Iranul a recunoscut că zborul 752 al companiei „Ukraine International Airlines” a fost doborât de forțele sale armate. Obiectivul nostru rămâne ca ancheta să fie dusă la capăt, să avem responsabili, transparență și să se facă dreptate pentru familiile victimelor. Este o tragedie națională și toți canadienii sunt îndoliați. Vom continua să lucrăm cu partenerii noștri din întreaga lume pentru a avea o anchetă completă și amănunțită, iar Guvernul canadian așteaptă deplină cooperare din partea autorităților iraniene”, a transmis Justin Trudeau.

În această dimineață, Statul Major al forțelor armate ale Iranului a recunoscut că avionul a fost doborât din greșeală, fiind luat drept obiect inamic, după ce aeronava și-a schimbat cursul de zbor revenind spre aeroport, în aceeași direcție fiind și Centrul militar al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice.

Amintim că la bordul avionului doborât în Iran pe 7 ianuarie, în urma unui atac cu rachetă, se aflau 176 de oameni: 9 membri ai echipajului și doi paageri ucraineni, 82 de cetățeni ai Iranului, 63 e oameni din Canada, 10 din Suedia, 4 din Afganistan și cite trei pasageri din Germania și Regatul Unit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram