/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Procurorii i-au înaintat ordonanța de învinuire lui Viorel Morari. Mâine acuzatorul va cere mandat de arestare preventivă

missing
12 ianuarie 2020, ora 18:14

Procurorii i-au înaintat aseară ordonanța de învinuire lui Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție (PA), suspendat din funcție, care se află în arest pentru un termen de 72 de ore, în izolatorul Direcției de Poliția a municipiului Chișinău din după-amiaza zilei de vineri, când a fost reținut într-un dosar intentat pentru abuz de serviciu și fals în acte publice.

Mâine, la ora 15:00, expiră termenul de 72 de ore pentru care Morari a fost plasat în izolatorul Poliției capitalei și procurorii urmează să ceară în ședință instanței de judecată aplicare măsurii de arestare preventivă.

Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, Viorel Morari este bănuit că, în martie 2017, a primit de la Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat (PDM), o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi, ulterior, un dosar penal. Acesta ar mai fi falsificat în cauza penală mai multe acte procesuale, din spusele procurorilor.

Viorel Morari nu-și recunoaște vina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram