/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

50 de mii de lei - creditul fără dobândă acordat partidelor politice pentru alegerile parlamentare noi din Hîncești

13 ianuarie 2020, ora 15:49

Fiecare candidat independent, care va participa la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești, va putea primi un credit fără dobândă în sumă de zece mii de lei. Partidelor politice, organizațiilor social politice sau blocurilor electorale, le vor fi acordate credite fără dobândă în sumă de 50 de mii de lei. Cuantumul creditului a fost stabilit în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Ministerul Finanțelor va elabora și aproba regulamentul privind modul de acordare a creditelor fără dobândă concurenților electorali în vederea desfășurării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi.

CEC a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă”,  în mărime de 79 530 de lei pentru fiecare grup de inițiativă. Grupul de inițiativă este constituit de către partidele politice, alte organizații social-politice, blocurile electorale și candidați independenți.  

Totodată, a fost stabilit și plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral, în mărime de 2 386 200 lei pentru fiecare concurent electoral.

Amintim că doi candidați electorali au luat credite de la stat în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Candidatul independent Galina Bostan a primit 10 mii de lei, iar Partidul Democrația Acasă – 50 de mii de lei.

Partidul Democrația Acasă nu a întors deocamdată banii statului, deși termenul limită de rambursare a creditului a expirat pe 24 aprilie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram