O explozie de origine necunoscută s-a produs în noaptea de duminică spre luni într-o clădire rezidenţială din centrul capitalei suedeze Stockholm, fără să existe răniţi, au anunţat luni autorităţile din Suedia, ţară unde s-a înregistrat în ultimele luni un val de explozii criminale, transmite Agerpres.

Mai multe maşini din proximitatea clădirii au fost de asemenea avariate în urma deflagraţiei produse în cartierul select Ostermalm.

Puţin timp mai târziu o altă explozie a avut loc în oraşul Uppsala, la circa 70 de kilometri nord de Stockholm. Nu se ştie deocamdată dacă există vreo legătură între cele două explozii.

Deşi este considerată una din cele mai prospere ţări ale lumii, Suedia se confruntă cu o creştere a decalajelor sociale, iar în marile oraşe – şi din ce în ce mai mult şi în oraşele mai mici – bandele adesea implicate în traficul cu droguri au confruntări sângeroase.

Pe lângă incidentele armate care fac în fiecare an zeci de morţi şi răniţi, grupările rivale folosesc mai recent şi dispozitive explozive, grenade sau termosuri umplute cu substanţe explozive.

În perioada ianuarie – octombrie 2019, geniştii suedezi au intervenit pentru 99 de explozii, număr dublu faţă de perioada similară a anului trecut, şi pentru dezamorsarea a 76 de dispozitive explozive.

Foto: Twitter/ AfS Östermalm

Foto: Twitter/ AfS Östermalm

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!