„Nu scumpiți taxa dorului de casă!” – cu acest mesaj au venit astăzi aripa de tineret a PAS în fața Președinției. Tinerii cer ca tariful pentru călătoriile interurbane să fie micșorat, întrucât taxele sunt mult prea ridicate.

Aceștia s-au adresat și președintelui Igor Dodon. Aceștia spun că, prin majorarea tarifelor, șeful statului ignoră interesele cetățenilor R. Moldovei.

„Suntem aici pentru că domnul Dodon deseori vorbește despre faptul că lansează inițiative sociale, ori scumpirea costului la transportul interurban, care a avut loc, ignoră absolut interesele cetățenilor și interesul celor mai vulnerabile grupuri de cetățeni, în special a tinerilor. Domnul Dodon și administrația s-a nu a luat în calcul tinerii acestei țări din regiunile țării”. 

„Până într-o localitate mai îndepărtată de Chișinău, costul de transport a fost mărit atât de mult, încât o singură navetă practic se egalează cu suma lunară a unei burse minime pentru un student, de până în 500 lei”. 

Aceștia mai cer de la președinte să publice documentele ce țin de majorarea costului la transport public și să facă public angajamentul cu transportatorii.

„Noi solicităm ca domnul Dodon să publice și să vină cu o inițiativă de compensare a costului de transport interurban pentru cetățeni, o practică normală pentru țările civilizate”.

Noi suntem tinerii absolvenți, studenți care am decis să rămânem acasă și ne-am angajat pentru un salariu deloc favorabil. Acum ne întrebăm cum să rezistăm?… atunci când totul bate la buzunarul nostru.”

Tinerii PAS au depus o petiție în acest sens, prin care au solicitat ca cele trei revendicări să fie realizate de către Dodon în timp de 30 de zile.

După o majorare cu 12 bani, începând cu 1 ianuarie, un kilometru parcurs cu transportul interurban costă 60 de bani. Scumpiri noi sunt așteptate și din februarie. Călătorii care vor opta pentru unități de transport care vor oferi condiții de tip „confort” vor scoate din buzunar câte 70 de bani pentru un kilometru. Majorările vin după o serie de proteste ale transportatorilor. Ultima manifestație a fost organizată la începutul lui decembrie. În semn de protest, peste 300 de microbuze au fost parcate în Piața Marii Adunări Naționale.

Vedeți mai jos ce cred oamenii despre tarifele pentru călătoriile interurbane.

/VIDEO/ Ce spun oamenii despre noile tarife pentru călătoriile interurbane. „Când a venit mama, a dat 115, acum e 160”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!