/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Gheorghe Petic spune că Viorel Morari ar fi ajuns în celula în care a stat cândva și el

missing
14 ianuarie 2020, ora 20:47

Viorel Morari ar fi ajuns în celula în care a stat cândva și Gheorghe Petic, în timp ce fusese condamnat pentru viol. În cameră ar fi șobolani și păduchi, afirmă fostul polițist de frontieră, într-o postare făcută pe Facebook. Ca să fie mai convingător, el a menționat și numărul celulei – 128. De partea cealaltă, avocatul său a confirmat că Morari stă în această celulă, dar spune că clientul său nu i s-a plâns pe condiții rele. Între timp, Administrația Națională a Penitenciarelor susține că atunci când a ajuns după gratii, fostul șef al Procuraturii Anticorupție a primit lenjerie, pat, scaun și alte obiecte necesare în detenție.

VASILE FOLTEA, AVOCATUL LUI VIOREL MORARI „Sincer am discutat cu el pe aspect de procedură, nu am discutat despre condițiile în care se află, nu cunosc ce a spus domnul Petic. Din câte era scris pe permisiune era celula 128, Penitenciarul 13”.

Numărul coincide cu cel scris astăzi de Gheorghe Petic, într-o postare pe Facebook. Fostul polițist de frontieră a stat tot în această cameră, acuzat de viol. Acesta afirmă că în celulă condițiile sunt jalnice, cu șobolani și păduchi. Însă, responsabilii de la Administrația Națională a Penitenciarelor îl contrazic.

OLEG PANTEA, PURTATOR DE CUVÂNT ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR: „Deținutul Morari a fost plasat într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor stabilite față de asemenea spații. Spațiile din Penitenciarul 13 sistematic se igienizează, iar la intrarea în instituția penitenciară a primit toate cele necesare: pat, masă, scaune, lingerie și veselă”.

Decizia de a-l plasa pe Viorel Morari în Penitenciarul 13 aparține procurorilor, susține avocatul acestuia. Și asa pentru că judecătorii i-au lăsat pe acuzatori să aleagă locul detenției.

„-Este pusă viața lui în pericol ori nu?- Este o chestie foarte interesantă, deși judecătorul era obligat în mandatul de arestare să indice direct instituția penitenciară unde domnul Morari trebuia să fie plasat judecătorul de instrucție nu a făcut asta și a lăsat-o la discreția procurorilor”.

Nu am reușit să obținem o reacție de la procurorul care instrumentează dosarul lui Viorel Morari. Astăzi, fostul șef al Procuraturii Anticorupție a depus două plângeri penale privind deținerea ilegală în arest și comiterea mai multor abuzuri în dosarul în care are statut de învinuit.

Acesta se plânge că a fost ținut ilegal în arest peste două ore după expirarea termenului prevăzut de Constituție. Ieri, Viorel Morari a primit mandat de arestare pe un termen de 20 de zile. Procurorul este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală.

Acesta susține că dosarul în care este vizat este unul politic și făcut la comanda lui Dodon și Stoianoglo, lucru negat de cei doi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram