/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ În preajma gimnaziului nr. 86 din Chișinău a „răsărit” un magazin specializat în băuturi alcoolice

missing
14 ianuarie 2020, ora 08:04

În plină luptă cu gheretele ce vând ilegal în capitală, lângă un gimnaziu a răsărit un magazin specializat în băuturi alcoolice. Când l-au vzăut, părinții au dat buzna în cabinetul directorului, iar acesta, la rândul său, a apelat la consilierii municipali. Cel care le-a dat asigurări că va găsi o soluție, socialistul Dinari Cojocaru, afirmă astăzi că trebuie să există o bază legală prin care să interzică activitatea magazinului.

Deși magazinul vinde, în mod special, alcool, directorul gumnaziului spune că, deocamdată, nu a observat dacă minorii se cumpere de aici băuturi interzise.

Nu i-am observat să cumpere de acolo băuturi spirtoase. Țigări, presupun, că pe ascuns li se eliberează”, Gheorghe Varsan, director, gimnaziul nr. 86.

Chiar din primele zile când a început amenajarea magazinului, părinții au călcat pragul directorului, care, la rândul lui, s-a plâns unui consilier PSRM.

„M-am adresat la domnul Dinari Cojocaru, care ne-a făgăduit că o să ne ajute. De fața mea a fost chemat un colaborator căruia i s-a dat indicații să se clarifice”, Gheorghe Varsan, director, gimnaziul nr. 86.

Pentru TV8, socialistul a precizat că este nevoie de o bază legală, pentru a evacua magazinul. Între timp, acesta continuă să activeze. Vânzătoarea se jură că nu vinde alcool minorilor.

„Vindeți copiilor băuturi alcoolice? Nu. Vin de la scoală ? Nu am avut așa caz. Au fost niște copii care mi-au părut că nu-s… am cerut pașaportul și atât. Nu avem dreptul. Amendă”.

Până la ora difuzării reportajului, proprietarul magazinului nu a venit cu o reacție. În schimb, primarul capitalei spune că s-a autosesizat.

Noi am intervenit în foarte multe cazuri de comercializare a băuturilor alcoolice. S-au închis magazine. O să vedem și cazul școlii 86”, Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău.

Comercializarea băuturilor alcoolice și a țigărilor este interzisă în raza a 200 de metri de școli și spitale. Totodată, comercianții care vând alcool persoanelor sub 18 ani riscă amenzi de până 4000 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram