Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 965: Alerta lui Zelenski și mesajul NATO pentru Putin! Germania dezvăluie planurile Rusiei în Europa

Avertizare! Cod Galben de poluare a aerului la Bălți

missing
15 ianuarie 2020, ora 14:11

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de nivel sporit al conținutului de dioxid de azot în municipiul Bălți. Avertizarea este valabilă pentru zilele de 15 și 16 ianuarie. 

Conform datelor, pe 14 ianuarie s-a atestat un nivel sporit al poluării aerului privind conținutul de dioxid de azot. Concentrațiile maxime momentane cu dioxid de azot pe 14 ianuarie și dimineața pe 15 ianuarie au depășit normele sanitare de 1,2-2,4 ori. Norma medie zilnică sanitară a fost depășită de 2,3 ori.

Pentru următoarele zile se prevede un nivel sporit al poluării aerului privind conținutul de dioxid de azot ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

În acest sens, este recomandată reducerea maxim posibilă a duratei aflării în zonele industriale, fiind preferabile plimbările pe jos în zonele verzi. Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular şi ale tractului respirator li se solicită reducerea sarcinilor fizice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.