/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ce va face Platforma DA, dacă inițiativa lui Andrei Năstase privind un candidat unic la prezidențiale nu va avea succes

missing
15 ianuarie 2020, ora 23:17

Platforma DA va discuta cu toate partidele de dreapta și centru-dreapta, privind desemnarea unui candidat unic la alegerile prezidențiale din acest an, dar, dacă această inițiativă nu va avea succes, atunci formațiunea va fi gata să înainteze propriul candidat la funcția de președinte al țării, spune Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma DA (PPDA). Declarația a fost făcută la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8. 

Totuși, Andrei Năstase nu spune dacă el va fi cel care va candida la următoarele prezidențiale sau va fi altcineva din partea formațiunii, în cazul în care propunerea cu înaintarea unui singur candidat de dreapta nu va trece. „Sunt câteva nume pe care le discutăm”, a zis Năstase.

„Noi suntem pregătiți pentru a participa cu propriul candidat la alegri, dar considerăm că pentru a avea succes, trebuie să avem un candidat comun”, a declarat președintele Platformei DA.

Liderul PPDA zice că crea să discute și cu partidele unioniste privitor la desemnarea acelui candidat unic la prezidențiale.

Amintim că, Andrei Năstase a făcut zilele trecute un apel public către partidele de dreapta privind desemnarea unui singur candidat apolitic la alegerile prezidențiale, care să lupte împotriva candidatului de stânga, care va fi, cel mai probabil, actualul șef de stat Igor Dodon.

Vezi și:

Igor Boțan: Președintele Igor Dodon va candida independent la alegerile prezidențiale

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram