/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

ULTIMĂ ORĂ! Guvernul rus, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat

missing
15 ianuarie 2020, ora 15:43

Guvernul Federației Ruse, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat. Președintele rus, Vladimir Putin, a acceptat demisia Cabinetului de miniștri, însă a cerut ca acesta să își continue activitatea până când va fi format un Executiv nou.

Anunțul a fost făcut de Dmitri Medvedev la scurt timp după ce Vladimir Putin a anunțat o serie de modificări politice, în discursul său de astăzi despre starea națiunii.

Liderul de la Kremlin a propus miercuri organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menţinând în acelaşi timp caracterul prezidenţial al sistemului politic. Principală măsură anunţată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii şefului guvernului pe care preşedintele va fi apoi obligat să-l numească.

Dmitri Medvedev a devenit premier în 2012, după ce a fost timp de patru ani președinte al Rusiei. Acesta este liderul partidului „Rusia Unită”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram