/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Decizia votată astăzi de Guvernul român ce vizează dublarea alocațiilor pentru copii

missing
16 ianuarie 2020, ora 19:15

Guvernul de la București a adoptat astăzi o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului pentru majorarea alocaţiilor pentru copii până la 1 august. Proiectul a fost inclus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței.

„Acest proiect de lege a fost înaintat în mod sfidător de către parlamentarii PSD la finalul anului trecut, fără indicarea unei surse bugetare certe şi după aprobarea legii plafoanelor bugetare şi a legilor bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale de stat. Acest proiect de lege pentru majorarea alocaţiilor nu este posibil să fie aplicat în acest moment, până la identificarea unei surse bugetare. Reamintim că PNL a fost partidul care a iniţiat de fiecare dată proiectele de acte normative în ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii: în 2015 acestea au fost majorate de la 42 de lei la 84 de lei ca urmare a unui amendament al PNL, iar în 2019, alocaţiile pentru copii au fost majorate de la 84 de lei la 150 de lei, tot ca urmare a unei iniţiative a PNL, indicând, de asemenea, sursa bugetară pentru asigurarea acestor plăţi”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Trebuie să ştiţi că efortul bugetar necesar pentru a susţine o nouă dublare a alocaţiilor, practic, a doua dublare în 2019, este de peste 6 miliarde, asta în condiţiile în care bugetul pe anul acesta trebuie să facă faţă unor creşteri ale cheltuielilor cu pensiile şi salariile, datorate legilor aflate în vigoare la momentul învestirii Guvernului”, a argumentat premierul Ludovic Orban.

Amintim că alocațiile pentru copii urmează a fi majorate de la 150 la 300 de lei românești pentru minorii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram