/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Doi copii au ajuns la spital după ce au vărsat peste ei apă clocotită. Unul dintre ei are nevoie de transplant de piele

missing
16 ianuarie 2020, ora 17:09

Doi copii din nordul țării au ajuns la Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”, în stare gravă, după ce au vărsat peste ei apă clocotită. Unul dintre minori are nevoie de un transplant de piele.

Cei doi copii au fost transportați aseară la Chișinău cu o singură ambulanță. Copilul care are nevoie de transplant are 4 anișori. Micuțul este din satul Tețcani, raionul Briceni și s-a opărit de Sf. Vasile. Acesta s-a ales cu arsuri pe 30% din suprafața corpului.

„I-au fost afectate mâinile, zona toracelui și un membru inferior. În 2-3 săptămâni ar putea fi gata să suporte operația de transplant”, ne-a spus Vasile Tomuz, directorul Spitalului „Emilian Coțaga”.

Cel de-al doilea micuț care s-a ales cu arsuri după ce s-a opărit cu apă fierbinte are puțin peste doi ani. Nenorocirea s-a produs luni, 13 ianuarie, cel mai probabil într-un moment de neatenție al părinților.

„Acest copil are arsuri pe 20% din suprafața corpului”, a menționat Vasile Tomuz.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram