România va relua cooperarea „deplină” cu Republica Moldova doar atunci când Guvernul de la Chișinău va demonstra acțiuni concrete care vizează continuarea parcursului european. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la Chișinău.

„ În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi. Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv”, a menționat Klaus Iohannis, potrivit site-ului președinției române.

Astfel, șeful statului român dă asigurări că vor fi continuate doar proiectele de sprijin dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și cele de interconectare strategică. Potrivit lui Iohannis, este necesară continuarea reformelor din justiție, cele care vizează combaterea corupției.

Decealaltă parte, Igor Dodon spune că premierul Ion Chicu este decis să continue implementarea reformelor privind parcursul european al țării.

„Noi stimăm partenerii noștri români, frații de peste Prut, noi pledăm pentru relații bune și vom continua relațiile bune cu statul vecin care este partenerul strategic numărul 1 la aspectul comerț bilateral, avem mai multe proiecte comune care trebuie implementate și cred că relațiile între țările noastre trebuie să continue indiferent de cine se află la guvernare la Chișinău sau la București”, a spus drept reacție președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!