/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dosarul celor șase violatori, expediat în judecată. Unul dintre indivizii care au fugit s-a predat autorităților

missing
17 ianuarie 2020, ora 12:39

La începutul lunii mai a anului trecut, întreaga societate a fost zguduită de un caz tulburător. Două tinere, una dintre care era minoră, au fost violate de șase indivizi, într-un apartament din centrul capitalei. Speriați probabil, pentru a ascunde urmele infracțiunii, bărbații au aruncat-o pe minoră de la balconul de la etajul șapte al apartamentului. Fata a ajuns în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgență, unde a murit după aproape două săptămâni de comă.

Patru dintre cei șase violatori au fost încătușați în scurt timp, iar alții doi au reușit să fugă. Timp de mai multe luni, aceștia au fost căutați de autorități.

Unul din cei doi „fugari” a decis să se predea însă acum câteva luni. Acesta nu le-ar fi spus însă procurorilor unde se ascundea în timp ce era căutat. În timp ce cel de-al șaselea violator se află încă în căutare, procurorii au expediat deja dosarul în instanță, iar deocamdată cei cinci dintre învinuiți își așteaptă sentințele.

Amintim că tragedia a avut loc în noaptea de 4 spre 5 mai, după o petrecere în afara oraşului: „Cei şase bănuiţi au mers în apartamentul în care se aflau două tinere, una dintre care minoră de 16 ani. Prin constrângere fizică şi psihică indivizii au violat victimele, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, au aruncat-o pe minoră de la balconul apartamentului, aflat la etajul 7. Cealalată victimă a reuşit să fugă, alertându-i pe oamenii legii. Minora a fost internată în stare gravă la spital, dar s-a stins pe 14 mai.

Unul dintre reţinuţi a comis violul în timp ce se afla sub măsura preventivă – arest la domiciliu, aplicată pentru o infracţiune de tâlhărie, comisă acum două luni. Iniţial, acesta a fost cercetat în stare de arest, iar ulterior, magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, i-au schimbat măsura preventivă, eliberându-l din izolator şi plasându-l în arest la domiciliu. Acum el va fi tras la răspundere inclusiv pentru dublu viol şi tentativă de omor a unei minore.

Pentru cele comise, indivizii riscă până la 20 de ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram