/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Tiraspolul va interzice într-o săptămână accesul în regiunea transnistreană a automobilelor înmatriculate în Republica Moldova

missing
17 ianuarie 2020, ora 11:13

Pretinsele autorități de la Tiraspol vor interzice în aproximativ o săptămână accesul vehiculelor înregistrate în dreapta Nistrului, anunță reprezentanții așa-zisului minister de externe din regiunea transnistreană într-un comunicat. 

Potrivit sursei citate, interdicția va intra în vigoare de pe 24 ianuarie.

„Astăzi, în adresa reprezentanților Republicii Moldova și a participanților în formatul de negocieri 5+2 a fost expediată o adresare oficială prin care îi informăm despre decizia Consiliului de Securitate al Transnistriei, despre faptul că de pe 24 ianuarie vor fi impuse restricții privind traversarea frontierei Transnistriei și a Ucrainei pentru toate tipurile de transport terestru, înregistrate în Republica Moldova și conduse de cetățenii Republicii Moldova, care dețin permise de conducere emise de autoritățile Republicii Moldova. Acestă interdicție va fi valabilă până autoritățile Republicii Moldova vor anula restricțiile impuse conducătorilor din regiunea transnistreană”, se menționează în comunicatul emis de așa-zisul minister de externe.

Potrivit reprezentanților autorităților de la Tiraspol, interdicția vine după ce de pe 10 ianuarie, locuitorii din regiunea transnistreană nu pot circula în dreapta Nistrului cu numere de înmatriculare emise de autoritățile din regiunea transnistreană și nici cu numere neutre, fără permise de conducere emise de autoritățile Republicii Moldova.

Reprezentanții biroului vicepremierului pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, ne-au comunicat faptul că subiectul în cauză este discutat acum și vor reveni cu informații la această temă pe parcursul zilei de azi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram