Premierul Ucrainei, Alexei Goncharuk și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut chiar de Goncharuk pe pagina sa de Facebook.

„Am preluat această funcție ca să îndeplinesc programul președintelui, care este pentru mine un model de decență. Totuți, pentru a exclude orice urmă de îndoială în ceea ce privește respectul și încrederea față de președinte, am depus cerere de demisie”, a scris Alexei Goncharuk pe Facebook.

Cererea de demisie a prim-ministrului ucrainean a fost deja acceptată de președintele Vladimir Zelensky.

Anterior, în spațiul public a apărut o petiție adresată președintelui Zelensky, autorii căreia au cerut demiterea lui Goncharuk pentru incompetență. Acest lucru s-a întâmplat după ce pe canalul de Youtube intitulat „Cum să îl înșeli pe președinte” au fost publicate înregistrări audio de la o ședință informală a Cabinetului de miniștri de la Kiev, în care Zelensky este vorbit de rău. Veridicitatea înregistrării respective nu a fost însă confirmată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!