În satul Elizaveta, unde zilele trecute un tânăr a fost împușcat mortal de un carabinier, oamenii au ieșit la protest. Aceștia nu sunt de acord cu pedeapsa cerută de procuror. Pentru că acuzatorul nu a venit să le audă păsul, protestatarii au mers să blocheze traseul Bălți-Florești. Un bărbat chiar s-a culcat pe trecerea de pietoni.

În semn de protest, localnicii, care au cerut pedeapsă mai dură pentru carabinierul suspect, au blocat traseul ce trece prin sat, iar la fața locului a intervenit poliția. La scurt timp, în fața manifestanților a ieșit un angajat al Procuraturii din Bălți.

„Cine răspunde pentru omorul băiatului meu? – Eu sunt adjunctul Procurorurului mun Bălți. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. La moment, e pornit dosar penal. Persoana este reținută, arestată”.

Astfel, angajatul Procuraturii le-a dat asigurări că nimeni nu intenționează să mușamalizeze cazul și că făptașul își va ispăși pedeapsa așa cum se cuvine. Chiar și așa, protestatarii s-au arătat nemulțumiți.

„De ce așa puțini ani îi dă”? se întreabă oamenii.

Răpuși de durere, și părinții spun că nu sunt deacord cu pedeapsa cerută de procurori.

„Eu cer ca să fie pe viață. El e copilul meu. Numai eu știu cum l-am crescut. Eu nu vreau 15 ani. Nu-mi trebuie așa ceva”, a spus mama victimei.

Protestul a dat peste cap deplasarea pe traseu. Mulți pasageri au ieșit afară pentru a vedea de ce s-a adunat mulțimea.

Carabinierul, care a împușcat mortal un tânăr la Elizaveta, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor. Tragedia s-a întâmplat pe 13 ianuarie, iar ofițerul nu se afla la muncă. Arma din care a tras este deținută legal. Pe rețelele de sociale, imediat după incident, au apărut imagini și informații că bărbatul s-ar fi aflat în stare de ebrietare. Tânărul, de 23 de ani, a fost omorât în timp ce se afla cu uratul. Carabinerul pledează nevinovat, susține Nordnews. Acum câteva zile, și oamenii din satul Costești, Ialoveni, la fel au ieșit în stradă, nemulțumiți de modul în care lucrează poliția și procuratura pentru a ancheta moartea lui Dumitru Jovmir.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!