/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Voicu le răspunde deputaților PPDA. „Criminalitatea este produsul societății. Nu este corect să legi această problemă de o singură persoană”

17 ianuarie 2020, ora 17:21

Ministrul de interne Pavel Voicu le răspunde deputaților Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), care i-au cerut astăzi să prezinte un raport cu privire la situația infracțională din ultima perioadă. De asemenea, Voicu a acuzat fostul Guvern de „problemele care au generat” în ultima perioadă. 

… criminalitatea este produsul societății, nu al poliției separat. Respectiv, nu este corect să legi această problemă de o singură persoană, instituție sau guvernare. Personal am venit cu cifre despre situația criminogenă din țară și tot noi am spus care sunt infracțiunile la care atestăm o mică creștere. Vom veni cu toată informația necesară și ne vom bucura dacă colegii fostului ministru care astăzi mi-au cerut explicații, vor veni cu suport în acțiunile de prevenire atât a accidentelor rutiere, cât și a crimelor grave.

Ministerul Afacerilor Interne nu și-a început activitatea din momentul numirii mele în funcția de ministru și nici accidentele sau infracțiunile grave nu au început a fi înregistrate în perioada aceasta. Sunt probleme cu care societatea se confruntă an de an, iar noi cunoaștem bine că pe fonul instabilității politice situația se agravează și în loc să ne unim eforturile, arătăm cu degetul la alții.”, a menționat Pavel Voicu.

Ministru a acuzat fostul Guvern că „din cauza lipsei implicării acestora timp de cinci luni” s-a ajuns la astfel de cifre a infracțiunilor.

Din momentul preluării acestui mandat îmi voi asuma toate acțiunile realizate sau lipsa lor, dar, nu și eșecul precedentului ministru, căci adevăratele probleme au fost generate din cauza lipsei implicării lui în procesele dirijate de MAI timp de 5 luni. Recomand politicienilor să nu implice imaginea instituției pe care o conduc, dar și tragediile care se produc în țară în jocuri politice cu scopul de a duce cetățenii în eroare. MAI are la momente toate capacitățile pentru a ține situația sub control, iar cu implicarea și aportul societății civile și a altor instituții ale statului vom reuși să prevenim aceste infracțiuni”, a mai precizat Voicu.

În cadrul unei conferinței de presă de astăzi, câțiva deputați a PPDA au cerut ministrului de Interne Pavel Voicu să prezinte un raport cu privire la situația infracțională din ultima perioadă, care s-a produs în țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram